ADRIADENT TIM

ADRIADENT TIM

https://adriadent.rs/wp-content/uploads/2023/01/dr_jadrastojadinovic-scaled.jpg

SPEC. ORTOPEDIJE VILICA - OSNIVAČ I VLASNIKDr Jadran Stojadinović

Stomatološki Fakultet u Beogradu je završio 2002. godine sa prosekom 9,17 kao jedan od najboljih studenta. Dobitnik je stipendije Kraljevine Norveške. Svoju karijeru započinje baveći se opštom stomatološkom praksom u privatnoj ordinaciji Dentalux na Slaviji. Pohađao je mnogobrojne kurseve i kongrese. 2010-te godine završava specijalizaciju iz ortopedije vilca na Stomatološkom Fakultetu u Beogradu. 2013-te osniva privatnu stomatološku ordinaciju Adriadent. Svoje široko iskustvo iz opšte stomatologije i protetike kombinuje sa ortodoncijom koju je specijalizirao. Upošljava i druge stomatologe i asistente formirajuči svoj stručni tim. Od 2022 se bavi isključivo specijalističkim intervencijama iz oblasti ortodoncije sa akcentom na fiksne samoligirajuće ortodontske aparate. Član je Ortodontskog Udruženja Srbije i Stomatološke Komore. Veliki je ljubitelj prirode, a hobiji su mu čitanje, boravak u prirodi, skijanje i ronjenje.

https://adriadent.rs/wp-content/uploads/2023/01/dr_djordje_radumilo-scaled.jpg

OPŠTI STOMATOLOGDr Đorđe Radumilo

Završio je Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu 2015. godine sa prosečnom ocenom 8, 48. Od 2016te godine je u sastavu stručnog tima klinike Adriadent profilišući se kao opšti stomatolog. 2020te pohađa kurs iz oblasti primene hijalouronskih filera. Danas uglavnom pruža usluge opšte stomatologije, protetike i antiaginga. Vrlo je muzikalan i član je hora Krsmanac, a hobi mu je i uređenje enterijera cvetnim dekoracijama.

https://adriadent.rs/wp-content/uploads/2023/01/dr_predrag_sajkovic-scaled.jpg

OPŠTI STOMATOLOGDr Predrag Šajković

Dr Peđa je završio Stomatološki Fakultet 2018. godine. Od 2020. je u sastavu stručnog tima Adriadenta profilišući se kao opšti stomatolog sa akcentom na oralnu hirurgiju i protetiku. Bavi se fitness-om u slobodno vreme.

https://adriadent.rs/wp-content/uploads/2023/01/Tatijana_Eric-scaled.jpg

VIŠI STRUKOVNI ZUBNI TEHNIČARTatijana Erić

Tatijana je desk menadžer i asistent stomatološke ordinacije Adriadent. Uvek ljubazna i nasmejana stoja svima na usluzi. Veliki je ljubitelj životinja a u slobodno vreme voli da fotografiše.

Naše usluge
U brojevima

0123456789001234567890%
Zadovoljstvo klijenata
0123456789001234567890%
Uspešnih intervencija
012345678900123456789001234567890%
Zadovoljstvo osobljem

ORTODONCIJA

Ortodoncija ili ortopedija vilica je specijalistička oblast stomatologije koja se bavi praćenjem rasta i razvoja kod dece, dijagnostikovanjem nepravilnosti zagrižaja, vilica i lica kao i lečenjem istih. Vrlo je kompleksna oblast kojom se može baviti samo stomatolog koji je strukovni specijalista. Terapija se sprovodi pomoći specijalnih naprava tj. aparata ili kako se obično pogrešno naziva proteza. Proteze su naprave koji se nadoknađuje nešto što je izgubljeno, a ovde se radi zapravo o napravama za korekciju već postojećih struktura.

Zašto je ovo bitno?

  • Pravilan položaj zuba i vilica je poželjan kako bi mogli pravilno vršiti svoju funkciju žvakanja, gutanja, govora i disanja. Usled ovih nepravilnosti može doći do neadekvatnog odgrizanja i žvakanja hrane, zatim neadekvatnog izgovora nekih glasova, a takođe može da se javi i problem sa gutanjem i disanjem.
  • Osim toga pravilan položaj ovih struktura omogućava i harmoničan i prihvatljiv izgled lica.
  • Održavanje oralne higijene je takođe otežana kod ljudi koji imaju ortodontske nepravilnosti!
  • Otežane su sve stomatološke intervencije koje bi bile neophodne da se sprovedu.

Korekcija ovih nepravilnosti je dug proces koji ima svoje trajanje i vredan je svakog truda. Može da traje i više godina. Stoga je potrebno da postoji dobra saradnja između pacijenta (roditelja ako je reč o deci) i terapeuta. Prvi korak je uočavanje nepravlnosti kod dece od strane roditelja,dečjeg stomatloga ili ortodonta. Specijalističkim pregledom dijagnostikujemo i klasifikujemo napravilnost i pravimo plan terapije. Nekad terapija ide u više faza. Sve naše pacijentimo delimo u dve grupe : oni koji rastu još uvek (rastući) i oni koji su završili svoj rast (odrasli). Terapijski pristup je drugačiji kod ove dve grupe. Svaka nepravilnost je slučaj za sebe i svaki pacijent drugačije reaguje. Striktna pravila ne postoje, plan postavlja isključivo terapeut a pacijet naravno ima pravo da pristane ili ne pristane na predloženu terapiju. Pacijent potpisuje saglasnost koja potvrđuje pristanak na predloženi plan terepije. Obrazac pismene saglasnosti je takođe na sajtu i možete ga pogledati.

https://adriadent.rs/wp-content/uploads/2023/01/adriadent-logo-nobgd.png

Stomatološka klinika Adriadent je osnovana 2013-te godine. Osnivač je Dr Jadran Stojadinović koji se više od 20 godina bavi stomatologijom. Nalazi se u centru Zemuna u blizini Zemunske bolnice na adresi Bežanijska 48 (ugao Ugrinovačke i Bežanijske). Danas su u sastavu klinike 3 stomatološke ordinacije opremljene po najnovijim standardima kao i velika čekaonica sa prijemnim pultom i ozvučenjem.

Društvene mreže

Posetite Adriadent na društvenim mrežama

© 2015 – 2023 Adriadent – Specijalistička stomatološka ordinacija